אושפולו בוכרי

תבשיל אורז עם בשר מהמטבח הבוכרי. קדרה אחת שיש בה פשוט הכל.
מעל 90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4 כוסות אורז עגול שטוף ומושרה
  • 100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
  • 750 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות קטנות (אם אין שומן כבש לבחור את חלקי הבשר עם השומן)
  • 1 ק”ג גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 ק”ג בצל קצוץ דק
  • 3 חופנים של חומוס (מושרה למשך לילה ועבר הרתחה)

תבלינים:

  • כפית וחצי מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • כפית כמון 1
  • כפית כורכום 1

אופן ההכנה

  • בסיר עמוק (רצוי ברזל) ממיסים את שומן הכבש עם כרבע כוס שמן צמחי על אש בינונית ומכסה.
  • אחרי שהשומן מתרכך מוסיפים את קוביות הבשר, הבצל והתבלינים.
  • מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20-30 דקות עד לריכוך הבשר.
  • משלב זה לא בוחשים יותר וזאת על מנת לקבל את צורת השכבות.
  • מוסיפים את חצי כמות הגזר והחומוס ושום מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות.
  • מוסיפים 4 כוסות מים.
  • מביאים לרתיחה ללא מכסה כ- 10 דקות. 
  • מוסיפים את המחצית השני של הגזר וממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 10 דקות.
  • לאחר 20 הדקות הללו טועמים ומשפרים טעמים בעיקר חשוב המלח (האורז סופג את המלח ואם יחסר לא ניתן להוסיף).
  • מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, עם כך גדולה מכניסים את האורז לכל פינות הסיר.
  • מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה של 10 דקות, לאחר מכן האורז ספג את המים, שוב בעזרת הכף מזיזים את האורז מדפנות הסיר ויוצרים במרכז בסיר ארובות לאידוי.
  • על אש קטנה, אפשר גם עם תחתית לסיר מבשלים כשעה וחצי.
  • בתום זמן הבישול מכבים את האש ומשאירים את הסיר כחצי שעה  למנוחה.
  • רוזה הסבירה כי בזמן בזה האדים שהצטברו על המכסה יורדים לתחתית הסיר כטיפות מים ומרטיבים שוב את הבשר שנמצא בתחתית הסיר.

 

אופן ההגשה:

  • הופכים את הסיר למגש גדול או צלחת מעוטרת ואז מתקבלת “עוגה” בה רואים את כל השכבות.

טיפ של אלופים

  • בעדה הבוכרית נהוג להגיש לכל זוג או קבוצת אנשים צלחת אחת אותה הם חולקים במשותף, אז מוזגים את האורז במרכז המגש וסביבו מניחים את קוביות הבשר.
  • את הפולוב אוכלים ביד כאשר חופנים בשר ומעט אורז מהחלק הקרוב לסועד.

עוד מהמתכונים שלי