הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
אושפולו בוכרי
תבשיל אורז עם בשר מהמטבח הבוכרי. קדרה אחת שיש בה פשוט הכל.
מעל 90 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
4 כוסות אורז עגול שטוף ומושרה
100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
750 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות קטנות (אם אין שומן כבש לבחור את חלקי הבשר עם השומן)
1 ק”ג גזר חתוך לרצועות דקות
1/2 ק”ג בצל קצוץ דק
3 חופנים של חומוס (מושרה למשך לילה ועבר הרתחה)
תבלינים:
כפית וחצי מלח
1/2 כפית פלפל
כפית כמון 1
כפית כורכום 1
אופן ההכנה
בסיר עמוק (רצוי ברזל) ממיסים את שומן הכבש עם כרבע כוס שמן צמחי על אש בינונית ומכסה.
אחרי שהשומן מתרכך מוסיפים את קוביות הבשר, הבצל והתבלינים.
מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20-30 דקות עד לריכוך הבשר.
משלב זה לא בוחשים יותר וזאת על מנת לקבל את צורת השכבות.
מוסיפים את חצי כמות הגזר והחומוס ושום מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות.
מוסיפים 4 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ללא מכסה כ- 10 דקות.
מוסיפים את המחצית השני של הגזר וממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 10 דקות.
לאחר 20 הדקות הללו טועמים ומשפרים טעמים בעיקר חשוב המלח (האורז סופג את המלח ואם יחסר לא ניתן להוסיף).
מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, עם כך גדולה מכניסים את האורז לכל פינות הסיר.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה של 10 דקות, לאחר מכן האורז ספג את המים, שוב בעזרת הכף מזיזים את האורז מדפנות הסיר ויוצרים במרכז בסיר ארובות לאידוי.
על אש קטנה, אפשר גם עם תחתית לסיר מבשלים כשעה וחצי.
בתום זמן הבישול מכבים את האש ומשאירים את הסיר כחצי שעה למנוחה.
רוזה הסבירה כי בזמן בזה האדים שהצטברו על המכסה יורדים לתחתית הסיר כטיפות מים ומרטיבים שוב את הבשר שנמצא בתחתית הסיר.
אופן ההגשה:
הופכים את הסיר למגש גדול או צלחת מעוטרת ואז מתקבלת “עוגה” בה רואים את כל השכבות.
טיפ של אלופים
בעדה הבוכרית נהוג להגיש לכל זוג או קבוצת אנשים צלחת אחת אותה הם חולקים במשותף,
אז מוזגים את האורז במרכז המגש וסביבו מניחים את קוביות הבשר.
את הפולוב אוכלים ביד כאשר חופנים בשר ומעט אורז מהחלק הקרוב לסועד.
עוד מהמתכונים שלי
מנה עיקרית
אושוג'ולריטי מרק בוכרי עם יוגורט.
מרק קליל ומרענן שפשוט תענוג לאכול
90 דקות
שיתוף