החילבה של נעמי

ממרח תימני מזרעי חילבה שמנגבים עם סלוף או אוכלים כתוספת לכל מאכל תימני מסורתי
10 דקות ועוד צינון ללילה בהכנה
מנה ראשונה

מצרכים

  • 5 כפות חילבה טחון  
  • ¾ כוס מים קרים 
  • 1 כפית מלח גס  
  • 1 עגבניה מגורדת
  • סחוג, הכמות היא לפי מידת החריפות שרוצים

 

אופן ההכנה

  • להשרות את החילבה בקערה עם מי ברז לשעתיים 
  • לשפוך את המים ולהוסיף מים חדשים ולערבב עם מזלג
  • לכסות עם ניילון נצמד ולשים במקרר לכל הלילה 
  • לשפוך את המים 
  • להכניס למיקסר של ערבול (הקצפה) מלח גס וחילבה
  • לערבב עד שמתקבל צבע בהיר 
  • להוסיף את המים הקרים ולערבב
  • להוסיף עגבניה מגורדת וסחוג לפי מידת החריפות שרוצים
  • לערבב הכל וזה מוכן 

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר