מרק בשר תימני של שבת בצהריים

מרק בשר עשיר עם ירקות ותבלינים בבישול ארוך והדרגתי
שעה ושלושת רבעי
מנה עיקרית

מצרכים

  •  2 ½ קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות
  • 5 תפו”א 
  • 5 בטטות קטנות
  • חצי כוס כוסברה
  • 2 בצלים יבשים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל ירוק
  • 2 עגבניות מגורדות 
  • 2 כפות שום מגורד 
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח גס 
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור
  • ½ כפית מחוקה כמון 
  • 1 תרמיל הל (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  • להרתיח מים בסיר, חצי סיר 
  • להוסיף את הבשר החתוך לקוביות 
  • לשפוך את כל המים עם הקצף 
  • להוסיף שוב מים רותחים שיכסו שליש סיר 
  • להוסיף לסיר את הבצל חתוך לרבעים , בצל ירוק, עגבניות, שום וכוסברה
  • לבשל 40 דקות עד לריכוך באש בינונית 
  • להוסיף לסיר את תפוה”א והתבלינים להרתיח ואז לבשל עוד 15 דקות 
  • להנמיך את האש לבשל עוד 15 דקות 
  • להוסיף את הבטטה, להרתיח ולבשל 20 דקות 
  • להוסיף מים רותחים במידת הצורך שהמרק לא יהיה דליל מידי 

 

טיפ: להוסיף את המרכיבים בהדרגה כדי שיעשו בצורה הכי טובה וטעימה 

אפשר להוסיף גם דלעת אדומה מתוקה 

טיפ של אלופים

  • להוסיף את המרכיבים בהדרגה כדי שיעשו בצורה הכי טובה וטעימה 
  • אפשר להוסיף גם דלעת אדומה מתוקה 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר