זלביה

סופגניה תימנית
שעה-שעה וחצי
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח לבן מנופה 
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר 
  • כף גדושה מלח 
  • 3-4 כוסות מים פושרים 

אופן ההכנה

  • לערבב את המרכיבים היבשים 
  •  למזוג את המים
  • הבצק צריך להיות חצי דביק
  • לכסות לתת לו לנוח 10 דקות 
  • לעבד אותו בתנועות קיפול בתוך הקערה (כמו מקפיצה מלמטה)
  • מרטיבה את היד, עם יד רטובה לקרוץ חתיכה בגודל אגרוף קטן מהבצק
  • לשים בתוך מחבת עם שמן חם
  • ולאחר מכן אחת נוספת
  • על המחבת יש כארבעה בצקים
  •  לטגן על להבה בינונית 
  • כשזה מקבל צבע זהוב להפוך לצד השני וכך לסיים את כל הכמות

טיפ של אלופים

למרוח בתוך הזלביה שוקולד למריחה ולהזליף מעל סוכר וכך זה הופך לקינוח טעים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר