חילבה

מטבל מזרעי חילבה וכרישה שנהוג להוסיף לו סחוג, ואוכלים ליד מרק תימני ועם פיתה
15 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • חצי קילו גרעיני חילבה
  • כרישה 1 
  • כפית מלח 
  • חצי כוס  מים קרים / מי סודה 
  • חצי לימון (רק למי שאוהב)
  • 1 כף גדושה של סחוג 

 

אופן ההכנה

  •  להשרות את גרעיני החילבה בקערה עם מים ולהחליף את המים מספר פעמים 
  • להשרות אותם לילה שלם
  • לסנן את המים מהגרעינים 
  • לקצוץ את הכרישה 
  • להכניס חופן של גריעיני חילבה וחופן כרישה ולטחון במעבד מזון עד שהכל טחון 
  • לערבב שיהיה אחיד ולהכניס לשקיות ניילון. בכל שקית 3-4 כפות ולשטח שייצא מלבן בגודל פלאפון
  • להניח במגש בהקפאה ואחרי שקופא להעביר לקופסא את כל המלבנים ולהוציא בעת הצורך
  • בעת הצורך מוציאים מהקפאה
  • להקציף ולהוסיף בהדרגה את המים או הסודה ואז הכמות נהיית הרבה יותר גדולה
  • כשהיא מוקצפת טוב לטבל עם מלח, מים, לימון וסחוג מבלי לערבב הרבה 

 

טיפ של אלופים

  • להחליף מים פעמים רבות בזמן ההשריה כדי להוריד מהמרירות של החילבה
  • במקום מים קרים להשתמש בסודה ואז זה הופך את החילבה ליותר אוורירית 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר