חריימה דג בורי ותפוחי אדמה

מאכל חגיגי בטעמים מנחמים של בית לערבי שישי ולכל השבת.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 6 פרוסות דג בורי
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • ½ כפית תבלין קימל
  • מיץ מ ½ לימון
  • 5 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לבשל את פרוסות הדג במשך 10 דקות או עד שהדג משנה צבעו לגוון לבן ולכבות את האש
  • להזליף מיץ לימון מעל הדג ולנגב
  • לקלף ולכתוש את השום ולכתוש
  • לקלף את תפוח האדמה ולפרוס
  • לפרוס את הפלפל הירוק החריף
  • בקערה לערבב רסק העגבניות, פפריקה, מלח, קימל, שום כתוש, 2 כפות שמן
  • לטגן את תפוח האדמה בסיר עם שמן
  • להוסיף לסיר את הדג ומעל לשפוך חצי כוס מים
  • להביא לרתיחה
  • להנמיך את הלהבה ולהוסיף את רסק העגבניות המתובל ואת הפלפל הירוק החריף
  • בעזרת כף לכסות את הדגים ברוטב ואם צריך, להוסיף מים
  • לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות

טיפ של אלופים

* לבשל באהבה, היא מורגשת בטעם

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר