סלט ארטישוק

הארטישוק הוא ירק חגיגי וטעים הזה שמגיע לשיאו בדיוק בחג הפסח ומשדרג כל מנה, הפעם בגרסה לסלט פשוט להכנה, עשיר בטעמיו ובצבעיו.
30 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 10 ראשי ארטישוק טריים מקולפים או חבילת תחתיות ארטישוק קפואה
  • 1 פלפל אדום / גמבה
  • 4 שיני שום
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 1 לימון טרי
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית קימל
  • 1 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לחתוך לרבעים את תחתיות הארטישוק
  • לחתוך לרצועות את הפלפל האדום
  • לקלף ולקצוץ את השום
  • לקלף את הלימון ולחתוך לרבעים
  • לשים שמן בסיר ולבשל על להבה נמוכה רסק עגבניות ותבלינים
  • להוסיף לסיר תחתיות ארטישוק, פלפל אדום, רבעי לימון, מיץ לימון
  • להוסיף מים בגובה חצי מהארטישוק
  • להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך עשרים עד שלושים דקות עד שהמים מתאדים, הרוטב מסמיך והארטישוק התרכך

טיפ של אלופים

* לבשל באהבה, היא מורגשת בטעם

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר