לייאלי בירות

ליילות ביירות הוא קינוח מנצח מהמטבח הלבנוני ללא אפייה
90 דקות
קינוח

מצרכים

לתבנית בקוטר 24 או תבנית בינונית 

המרכיבים למסה התחתונה :

  • 2 כוסות חלב (480 מיליליטר)
  • 2 כוסות מים (480 מיליליטר)
  • 1 שמנת מתוקה לקצפת (250 מיליליטר)
  • חצי כוס סוכר + כף גדושה (140 גרם)
  • 1 כוס סולת (200 גרם)
  • 4 טיפות תמצית ורדים אמיתית 
  • 6 גרגירי מסתיקא (ניתן להשיג בחנויות תבלינים )
  • המרכיבים למסה העליונה – 
  • 2 שמנת מתוקה לקצפת (500 מיליליטר)
  • 2 אינסטנט פודינג וניל לבן (יש בכל מרכול)
  • 2 כוסות חלב 

המרכיבים לרוטב :

  • 2 כוסות סוכר (400 גרם)
  • 1 כוס ורבע מים (300 מיליליטר)
  • 5 טיפות תמצית ורדים אמיתית 
  • מיץ מרבע לימון 
  • 50 גרם פיסטוקים לא קלויים קצוצים גס 
  • תבנית בקוטר 24 או תבנית בינונית (קטנה)

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

  • מכניסים לתוך סיר 2 כוסות סוכר, כוס ורבע מים, מניחים את הסיר על להבה בינונית מונמכת
  • כשהסוכר נעלם מוסיפים מיץ מרבע לימון, 5 טיפות תמצית ורדים אמיתית, מבשלים 10 דקות נוספות ומכבים להבה.

 

מכינים את המסה התחתונה:

  •  מרסקים את המסתיקא בעזרת מכתש ועלי לפירורים ומניחים בצד
  • מכניסים לסיר 2 כוסות חלב, 2 כוסות מים, מיכל שמנת מתוקה, כף גדושה + חצי כוס סוכר, כוס סולת ומניחים את הסיר על להבה בינונית מונמכת. מערבבים כל הזמן ללא הפסקה בעזרת כף עץ
  • עשר דקות ומוסיפים את המסתיקא הכתושה
  • ממשיכים לערבב כ- 10 דקות נוספות / עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבלת מסה סמיכה וכבדה.
  • כשמתקבלת מסה סמיכה ומבעבעת מוסיפים 4 טיפות תמצית ורדים אמיתית מבשלים תוך ערבוב 2 דקות נוספות ומכבים להבה
  • מעבירים את המסה לתבנית בקוטר 24 או לתבנית בינונית (לא גדולה), ממתינים כחצי שעה שתצטנן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. (חשוב לערבב כל הזמן בכף עץ כדי שלא יתקבלו גושים. לא עוזבים את הסיר לרגע!!!)

 

מכינים את המסה העליונה:

  • מכניסים לקערת המיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב, 2 אינסטנט פודינג וניל לבן ומתחילים להקציף במהירות בינונית, לאחר דקה מגבירים את המהירות ומקציפים עד לקבלת קרם יציב
  • יוצקים את הקרם על תערובת הסולת ומכניסים למקרר לפחות ל – 5 שעות התייצבות
  • מקציפים 2 שמנת המתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר לקצף יציב, עורמים על הפודינג שבנתיים התקרר,

הגשה:

  • מפזרים את הפיסטוקים והרוטב ומגישים

טיפ של אלופים

לידיעתכם, במתכון הלבנוני המקורי אין אינסטנט פודינג. מקציפים 2 שמנת המתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר לקצף יציב, עורמים על הפודינג שבינתיים התקרר, מפזרים את הפיסטוקים והרוטב ומגישים מיד. עדיף להכין את זה לפי המתכון האמיתי ולא להכניס לזה פודינג וניל.

הצעת הגשה: בעת ההגשה מפזרים על המנה פיסטוקים קצוצים גס, יוצקים בנדיבות רוטב על המעדן וגם בצלחת ומגישים.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר