המג'דרה והג'ג'יק של הגברת בן עמרם

אורז ועדשים משביעים וטעימים, בשילוב החמיצות והקטיפתיות של הג’ג’יק (מטבל יוגורט)
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

רשימת מרכיבים ל- 6 סועדים

למג’דרה

  • 2.5 כוסות אורז
  • ½ כוס עדשים שחורות
  • 4 בצלים לבני בינוניים
  • 2.5-3 כוסות מים
  • כף שמן 
  • מלח
  • פלפל
  • כמון

לג’ג’יק

  • 2 שיני שום
  • 4 גביעי יוגורט
  • 4-5 מלפפונים מגורדים
  • שמן זית
  • נענע יבשה

אופן ההכנה

מג’דרה

  • נבשל את העדשים כ-15-20 דקות במים
  • נבשל את האורז – שמים מעט שמן בסיר ומטגנים את האורז עד שהופך מעט שקוף. מתבלים ומכסים במים. (שמים מים סנטימטר מעל לאורז)
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש גדולה עד שהמים רותחים
  • כשהם רותחים מנמיכים את האש ומבשלים 10-12 דקות
  • פותחים את הסיר ועושים עם כף 3 ארובות, אם אין מים כלל מוסיפים מעט ונותנים עוד בישול של כ-2-5 דקות עד שהאורז מוכן
  • נסגור את האש ונשאיר את הסיר סגור לכמה דקות.
  • בזמן הזה נחתוך את הבצלים ונחתוך לקוביות ונטגן עד להשחמה טובה
  • נערבב את האורז והעדשים ורק בסוף נוסיף את הבצל המטוגן

 

ג’ג’יק

  • נערבב את המצרכים בקערה גדולה
  • מוסיפים מלח ושמן זית
  • לבסוף מפזרים נענע יבשה

 

טיפ של אלופים

נגיש מג’דרה ואת הג’ג’יק מעל, ליד, או בכלי נפרד, כל אחד מה שהוא אוהב 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר