פשטידת מח'אמר מרוקאית

פשטידת מחאמר לבשלנים מתחילים שפורסים כמו עוגה ואוכלים יחד כל המשפחה
30 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים, לבנים בלבד
  • 10 ביצים
  • 3 גזרים בינוניים
  • צרור כוסברה
  • 3 לימונים
  • כורכום חצי כפית
  • שמן קנולה 4 כפות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מקלפים את הגזרים ותפוחי האדמה, את הגזרים משאירים שלמים ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות גדולות
  • מכניסים לסיר עם מים עד כיסוי וחצי כף כורכום ומבשלים על אש גבוהה- עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה וריכוך חלקי של הגזרים (הדבר קורה בו-זמנית עקב הבדלים בחיתוכים
  • במקביל- מפרידים את החלמונים לקערה קטנה ואת החלבונים לקערה גדולה
  • את החלבונים מקציפים בעזרת מטרפה עד לקבלת קציפה די דלילה
  • מוסיפים לקציפה – גרידה מלימון אחד גדול, מיץ מ 3 לימונים, מעט כורכום, מלח ופלפל טחון ומערבבים
  • לתערובת החלמונים מוסיפים כוסברה קצוצה ומכניסים גם אותם לתערובת ההקצפה
  • מועכים היטב את תפוחי האדמה הרכים ונותנים להם להתקרר מעט.
  • את הגזרים הרכים חותכים לקוביות של  1 ס”מ
  • מערבבים את תפוחי האדמה עם תערובת הביצים, מכניסים את קוביות הגזרים בסוף ומערבבים קלות שלא יתפוררו הגזרים
  • בסיר בינוני עם תחתית טפלון מחממים שמן קנולה, ומעבירים את התערובת אל הסיר על אש בינונית
  • מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
  • בודקים בעזרת קיסם ארוך שהאומלט כבר לא רטוב במרכז ואז הופכים את הסיר על צלחת , מחממים שוב את הסיר ומחזירים את האומלט שישחים גם מהצד השני לעוד כ 10 דקות על אש בינונית
  • הופכים חזרה על צלחת ומגישים

טיפ של אלופים

ניתן להוסיף עוד מיץ מלימון סחוט על המנה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר