מקלובה - אורז הפוך עם צימוקים

זוהי מנה חגיגית אצל הפרסים, נהגו להכין אותה בערבי שישי ובחגים, מנה שמעלה זיכרונות ותחושה טובה של בית ומשפחה.
80 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 גזרים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • 1-2 כפות אבקת מרק עוף
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה

  • בסיר: להביא לרתיחה אורז, מים, מלח, שמן, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל במשך 15-20 דקות
  • לקלף את הגזר ואת הבצל, לקצוץ דק
  • להוסיף לסיר האורז גזר, בצל, מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, אבקת מרק עוף
  • לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי ½ ס”מ
  • בסיר נוסף: לשים שמן ועליו לפזר את פרוסות תפוחי האדמה לשכבה יפה
  • על שכבת תפוחי האדמה לשים את האורז המבושל עם הירקות
  • להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע “שזוף”
  • לקראת ההגשה להניח צלחת על הסיר ולהפוך אותו
  • מומלץ לאכול יחד עם מרק גונדי

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר