סחוג

מטבל תימני פיקנטי
15 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

 

  • 6 פלפלים חריפים טריים. אפשר לערבב אדומים וירוקים 
  • 5 שיני שום גדולות קלופות 
  • צרור כוסברה ללא גבעולים 
  • 2 תרמילי הל 
  • 2 מסמרי ציפורן שלמים 
  • 1 כף שטוחה זרעי כמון שלם 
  • 1 כף גדושה מלח גס
  • 2 עגבניות חתוכות גס

 

אופן ההכנה

  • את הרכיבים היבשים (התבלינים) לכתוש על אבן מיוחדת – מזחגה 
  • בנתיים לקצוץ את הפלפלים ולהוסיף אותם בהדרגה לתבלינים 
  • להוסיף גם את עלי הכוסברה ושיני השום 
  • לרסק כמה שאפשר ולהוציא עם כפית לתוך קערה ומה שנותר להשאיר בתוך האבן 
  • לקחת את העגבניות החתוכות ולרסק אותן על המטבל שנשאר 
  • להעביר גם אותו לקערה

טיפ של אלופים

לאכול ישירות מהאבן מבלי להעביר לצלחת

עוד מהמתכונים שלי