עוגיות מקרוד

עוגיות סולת תמרים מטוגנות
30 דקות
קינוח

מצרכים

  • 1 שקית תמרים קצוצים
  • אגוז לוז טחון (אפשר גם מוסקט במקום) 2 כפיות
  • ½ כוס שמן
  • גרידת לימון
  • 1 ק”ג סולת
  • 1 ק”ג סוכר
  • לימון 1
  • קינמון 2 כפיות
  • קמח רגיל 1 כוס
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • במחבת מוסיפים לעיסת התמרים 2 כפיות אגוז לוז טחון, 2 כפיות קינמון וחצי כוס שמן ומערבבים על אז קטנה עד שהעיסה אחידה ורכה.
  • בקערה מגרדים כ ½ לימון על פומפייה ומוסיפים 1 ק”ג סולת מנופה, 1 כוס קמח ומערבבים לתערובת אחיד.
  • מוסיפים לתערובת קורט אגוז לוז טחון, קורט קינמון, אבקת אפייה, ¼ כוס סוכר, 1 כוס שמן ו-3 כוסות מים ומערבבים עד שנוצר בצק.
  • לשים את הבצק עד שמקבלים בצק אחיד וגמיש ושמים בצד לתפיחה של כחצי שעה.
  • חותכים את הבצק למספר כדורים זוגי ויוצרים מכל כדור “נחש” שמן. משטיחים את הנחשים בטפיחות קלות.
  • לוקחים “נחש” מAUYJ אחד ושמים עליו שכבה נדיבה של ממרח התמרים שהכנו. מכסים את הנחש עם התמרים בנחש שטוח אחר (אמור לצאת מעין סנדוויץ’; בצק למטה, תמרים ובצק מעל).
  • חותכים את “סנדוויץ’” הנחש לאורכו באלכסון כך שמקבלים עוגיות קטנות.
  • מטגנים את העוגיות מכל הכיוונים בשמן עד שהבצק משנה את צבעו לחום זהוב.
  • מניחים בצד להצטנן למספר דקות.
  • מכינים את הדבש: מרתיחים בסיר 4 כוסות מים עם 1 ק”ג סוכר ו ½ לימון עד שמתקבלים מי סוכר עשירים וסמיכים.
  • טובלים את עוגיות המקרוד בתוך ה”דבש” שהכנו והעוגיות מוכנות.

טיפ של אלופים

להכין תה נענע ליד וזה משולם אחרי הארוחה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר