עסיד

תערובת סולת וקמח במרקם של דייסה סמיכה שמשמשת כתחליף ללחם ליד המרק או כמנה עצמאית
20 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • מים (1/3 מנפח הסיר)
  • חצי כפית מלח
  • 6 כפות סולת
  • 2 כוסות קמח
  • מחווש- מקל עץ מיוחד שאיתו מערבבים את הבלילה

אופן ההכנה

  • ממלאים 1/3 סיר במים
  • מוסיפים את המלח ומחממים
  • כשיש בועות מוסיפים את הסולת ומערבבים את המחווש
  • מוסיפים קמח וממשיכים לערבב
  • מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך ומערבבים עד שמתקבל מרקם של דייסה חלקה עם מרקם אחיד
  • לאחר שהתקבל מרקם אחיד מכבים את הגז ומוציאים את העסיד מהסיר

טיפ של אלופים

להשתמש בשביל הערבוב רק במחווש שהוא מקל מעץ, תימני מסורתי. אי אפשר לערבב עם כפית למשל.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר