קובה מטפוניה

מרק עם קובה ובשר טחון
160 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

מרכיבים למרק:

  • רבע כוס שמן
  • בצל קצוץ בצורה גסה
  • שלוש כפות של רסק עגבניות
  • כף של אבקת מרק עוף
  • כפית תבלין בהרט
  • רבע כפית תבלין פלפל שחור
  • כף תבלין פפריקה מתוקה
  • כף סוכר (אפשר חום או לבן)
  • חצי כפית מלח לימון
  • שני לימונים מעוכים
  • שלוש קישואים פרוסים  וחצויים
  • שלוש גזרים חתוכים לטבעות
  • ארבעה גבעולי סלרי חתוכים
  • שני עלי מנגולד קצוצים
  • כפית מלח
  • שניים וחצי ליטרים של מים
    למילוי של הקובה
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • כפית פטרוזיליה (אפשר גם יבשה)
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית של פלפל שחור
  • כף שמן

    לקובה

  • שתי כוסות סולת
  • כפית מלח
  • כפית שמן
  • כוס מים

אופן ההכנה

להתחיל במילוי הקובה:

  1. לשים בקערה רחבה את מרכיבי המילוי- הבשר הטחון,הבצל,שמן ותבלינים ולערבב
  2. להכין צורה של קציצות ולהניח בצד

הכנת הקובה:

  1. לערבב בקערה את מרכיבי הקובה-  שתי כוסות סולת,מלח,שמן
  2. את המים לשפוך בהדקגה עד קבלת עיסה רכה
  3. לתת לבצק לנוח לפחות כ-10 דקות
  4. לגלגל לכדור קטן את הבצק, ליצור בו שקע, לשים בפנים את הקציצה שהכנו מקודם לעטוף את הבצק ולמעוך מעט
  5. להניח בצד

 

המרק:

  1. לחמם את השמן במחבת
  2. להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב
  3. להוסיף את הירקות ולערבב
  4. להוסיף את התבלינים ,הסוכר ורסק העגבניות ולערבב
  5. להוסיף את המים
  6. להוסיף את הלימון ולחכות לרתיחה
  7. לאחר הרתיחה להוסיף את קציצות הקובה
  8. להנמיך לאש נמוכה, לסגור את המכסה ולבשל כשעתיים

טיפ של אלופים

במקום לבשל שעתיים ניתן גם להעביר לפלטה ולהשאיר ללילה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר