קוסקוס עם ירקות, דבחייה וכפיתות (קציצות עוף)

מנת הקומבו של מרים – קוסקוס בייתי, עם מרק ייחודי וכופתאות עוף וביצים
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 ק”ג סולת
  • מלח כפית 1
  • קמח רגיל כוס 1
  • מים כוס וחצי
  • ½ ק”ג חזה עוף
  • 4 שוקיים עוף
  • בקבוק שמן 1
  • בצל 1
  • תפוחי אדמה 2
  • קישואים 2
  • 7 ביצים (2 קשות ו 5 חיות)
  • גזר 1
  • פטרוזיליה צרר
  • שמיר / כוסברה צרור
  • קמח מצה כוס וחצי
  • קינמון חצי כפית
  • כורכום חצי כפית
  • ראש סלרי 1
  • מלח כפית 1
  • פלפל לפי הטעם
  • פפריקה כפית

אופן ההכנה

  • מכינים את המרק לקוסקוס: בסיר מיוחד לקוסקוס (2 קומות) מכניסים בחלק התחתון פטרוזיליה, שמיר, ½ ראש סלרי, קישואים, תפוחי אדמה, בצל, גזר, שוקי עוף ו- ½1 ליטר מים.
  • מוסיפים לסיר קורט פפריקה, 1 כפית כורכום, מלח, פלפל ו-1 כפית קינמון ומבשלים במשך כשעה.
  • מכינים את הדבחייה: חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ומכניסים לכוס/ פינג’ן (שניתן להכניס לתוך סיר המרק) משומנת מכל הכיוונים עם כחצי כוס שמן (מכניסים את השמן לכוס ומזיזים מצד לצד שיגיע לכל הצדדים של הכוס).
  • מוסיפים לכוס 2 ביצים קשות קצוצות, 3 ביצים חיות, מלח, פלפל, כפית קינמון וקורט כורכום.
  • מערבבים את הכל בכוס ומכניסים לסיר המרק שיתבשל.
  • בזמן שהמרק והדבחייה מתבשלים מכינים את הקוסקוס: בקערה גדולה שמים 1 ק”ג סולת, כפית מלח, 1 כפית קמח ומערבבים עם הידיים.
  • בהדרגה מוסיפים ½ ליטר מים תוך כדי ערבוב
  • מנפים את הסולת במסננת עד שאין יותר גושים והכל מופרד
  • שמים את הקוסקוס בתא העליון של הסיר ומניחים מעל המרק לכ-חצי שעה כך שהקוסקוס יתבשל מאדי המרק.
  • כשהקוסקוס מתחיל לקבל “בורות” מורידים מהאש ומחזירים לקערה
  • מוסיפים לקערת הקוסקוס עוד כ- ½ ליטר מים ומערבבים.
  • מוסיפים 2 סוכות שמן ועוד ¼ כוס מים ומערבבים שוב. נותנים לקוסקוס לנוח כמה דק.
  • מחזירים את הקוסקוס לסיר העליון ונותנים לו להתאדות עוד כחצי שעה מעל המרק.
  • מכינים את הכפיתות: בקערה שמים פטרוזיליה, שמיר וחזה עוף חתוך לקוביות
  • בפומפיה קוצצים 2 בצלים, תפוח אדמה, ½ קישוא, ¼ ראש סלרי ומכניסים לקערה.
  • מוסיפים ½ כוס שמן, קורט קינמון, קורט סומק, פלפל, 1 כפית פפריקה, ½ כוס קמח מצה, ½ כוס סולת ו-2 ביצים ומערבבים את הכל לעיסה אחת.
  • מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן וסופגים עם נייר סופג.
  • בתום חצי השעה השנייה של בישול הקוסקוס מוציאים את כוס הדבחייה מהמרק, הופכים את הכוס לקערה והדבחייה מוכנה.
  • מורידים את הקוסקוס מהאש ומערבבים אותו בקערה. מערבבים גם את המרק.
  • שמים בצלחת קוסקוס, מעליו מרק עם ירקות וכפיתות ואוכלים בכיף ☺

טיפ של אלופים

לקציצות ניתן להוסיף גם גזר, קישואים, תירס וכו

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר