דג ממולא בסגנון מצרי

לחובבי מנות הים, תבשיל דג המשלב טעמים של חריפות וחמיצות משגעים
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות 
  • 4 שיני שום כתושות
  • 250 גרם קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית כורכום
  • 1 לימון שלם
  • 1 ראש של כרפס מגורד וכמה עלים מופרדים
  • 1 פלפל אדום חתוך לרבעים בגודל בינוני
  • צרור כוסברה קצוצה גס
  • יחידה של פלפל חריף (ירוק או אדום) פרוס לטבעות

אופן ההכנה

  • בסיר רחב ונמוך, מחממים שמן קנולה בכמות נדיבה עם שיני השום הכתושות להזהבה מינימלית.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 2 סוגי הפפריקה וסוחטים פנימה את הלימון.
  • מוסיפים את הכרפס ואת העלים, ואת הפלפל האדום.
  • כשהרוטב רותח מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה נוספת.
  • בסוף מוסיפים את הפלפל החריף, כוסברה, מלח ומעט כורכום ופפריקה.
  • ממשיכים לבשל כ-45 דקות על חום נמוך-בינוני.
  • מגישים על צלחת כאשר הדגים מונחים על התוספות והרוטב ועוטפים אותם מעט.

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר