עסיד

תערובת סולת וקמח במרקם של דייסה סמיכה שמשמשת כתחליף ללחם ליד המרק או כמנה עצמאית
20 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • מים (1/3 מנפח הסיר)
  • חצי כפית מלח
  • 6 כפות סולת
  • 2 כוסות קמח
  • מחווש- מקל עץ מיוחד שאיתו מערבבים את הבלילה

אופן ההכנה

  • ממלאים 1/3 סיר במים
  • מוסיפים את המלח ומחממים
  • כשיש בועות מוסיפים את הסולת ומערבבים את המחווש
  • מוסיפים קמח וממשיכים לערבב
  • מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך ומערבבים עד שמתקבל מרקם של דייסה חלקה עם מרקם אחיד
  • לאחר שהתקבל מרקם אחיד מכבים את הגז ומוציאים את העסיד מהסיר

טיפ של אלופים

להשתמש בשביל הערבוב רק במחווש שהוא מקל מעץ, תימני מסורתי. אי אפשר לערבב עם כפית למשל.

עוד מהמתכונים שלי