הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
עסיד
תערובת סולת וקמח במרקם של דייסה סמיכה שמשמשת כתחליף ללחם ליד המרק או כמנה עצמאית
20 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
מים (1/3 מנפח הסיר)
חצי כפית מלח
6 כפות סולת
2 כוסות קמח
מחווש- מקל עץ מיוחד שאיתו מערבבים את הבלילה
אופן ההכנה
ממלאים 1/3 סיר במים
מוסיפים את המלח ומחממים
כשיש בועות מוסיפים את הסולת ומערבבים את המחווש
מוסיפים קמח וממשיכים לערבב
מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך ומערבבים עד שמתקבל מרקם של דייסה חלקה עם מרקם אחיד
לאחר שהתקבל מרקם אחיד מכבים את הגז ומוציאים את העסיד מהסיר
טיפ של אלופים
להשתמש בשביל הערבוב רק במחווש שהוא מקל מעץ, תימני מסורתי. אי אפשר לערבב עם כפית למשל.
עוד מהמתכונים שלי
מנה עיקרית
המרק התימני של שושנה
מרק עוף וירקות בבישול ארוך, עשיר בטעמים ובריא
שעתיים- שעתיים וחצי
שיתוף