פתות וסמנה

חתיכות לחם עם חלב ודבש, מאכל משביע שאוכלים לפני צום יום כיפור
15 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

סמנה:

  • 3 כפות חילבה טחונה
  • 1 כף קצח
  • 4 חבילות של 200 גרם חמאה

פתות:

  • 3 פיתות תימניות
  • 2 פיתות גדולות
  • חצי ליטר חלב
  • 3 ביצים
  • 1 1/2 כפות דבש

אופן ההכנה

סמנה:

  • מחממים על אש נמוכה את החילבה והקצח להשחמה
  • מוסיפים את החמאה עד שמומסת לגמרי ומבשלים עוד מספר דקות

פתות:

  • פורסים את הפיתות לקוביות
  • מערבבים בקערה את הביצים והחלב
  • מניחים את הפיתות החתוכות בסיר ושופכים עליהן את החלב והביצים
  • מבשלים על אש נמוכה ומערבבים היטב
  • מוסיפים לסיר כוס מהסמנה וממשיכים לערבב
  • מוסיפים את הדבש
  • מגישים חם

טיפ של אלופים

את הסמנה שומרים בצנצנת. לפני שמעבירים אותה לצנצנת לוקחים ענף של ענבים ושורפים את קצהו. מעשנים את הצנצנת עם הענף ככה שהעשן ישאר בתוך הצנצנת ורק אז מכניסים פנימה את הסמנה. העישון הזה שומר על הסמנה שלא תתקלקל ואפשר לשמור אותה כך מחוץ למקרר.

עוד מהמתכונים שלי