פתות וסמנה

חתיכות לחם עם חלב ודבש, מאכל משביע שאוכלים לפני צום יום כיפור
15 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

סמנה:

  • 3 כפות חילבה טחונה
  • 1 כף קצח
  • 4 חבילות של 200 גרם חמאה

פתות:

  • 3 פיתות תימניות
  • 2 פיתות גדולות
  • חצי ליטר חלב
  • 3 ביצים
  • 1 1/2 כפות דבש

אופן ההכנה

סמנה:

  • מחממים על אש נמוכה את החילבה והקצח להשחמה
  • מוסיפים את החמאה עד שמומסת לגמרי ומבשלים עוד מספר דקות

פתות:

  • פורסים את הפיתות לקוביות
  • מערבבים בקערה את הביצים והחלב
  • מניחים את הפיתות החתוכות בסיר ושופכים עליהן את החלב והביצים
  • מבשלים על אש נמוכה ומערבבים היטב
  • מוסיפים לסיר כוס מהסמנה וממשיכים לערבב
  • מוסיפים את הדבש
  • מגישים חם

טיפ של אלופים

את הסמנה שומרים בצנצנת. לפני שמעבירים אותה לצנצנת לוקחים ענף של ענבים ושורפים את קצהו. מעשנים את הצנצנת עם הענף ככה שהעשן ישאר בתוך הצנצנת ורק אז מכניסים פנימה את הסמנה. העישון הזה שומר על הסמנה שלא תתקלקל ואפשר לשמור אותה כך מחוץ למקרר.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר