קובנה

לחם תימני
שעה וחצי
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף גדושה מלח
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • מעט שמן לשימון הסיר
  • סיר אלומיניום שמתאים לתנור – סיר ג’חנון

 

 

אופן ההכנה

  • לערבב את החומים היבשים
  • למזוג 3-4 כוסות מים פושרים
  • הבצק צריך להיות דביק
  • לכסות את הבצק ולתת לו לנוח 10 דקות 
  • לאחר התפיחה לעבד אותו בתנועות קיפול בתוך הקערה
  • לרפד סיר בנייר אפיה ולשים עליו קצת שמן 
  •  להעביר את הבצק לתוך הסיר
  • לתת לו לתפוח בסיר עד לגובה הסיר
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בלי המכסה
  • הבצק מקבל מכת חום ומשחים למעלה ורק אז מכסים את הסיר
  • להנמיך חום ל130 מעלות ולאפות אותו שעה 

 

טיפ של אלופים

“אימא שלי היתה שמה חצי מכמות הבצק בסיר ומבשלת במקביל חתיכת בשר עם שומן, בלי עצמות ואת החתיכה עם השומן והיתה מניחה על הבצק ואז מכסה עם החצי השני של הבצק והיתה אופה את זה. היינו קוראים לזה ביצת קינדר. הבצק היה סופג את השומן והיה לזה טעם וריח מדהים”. 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר