קוסקוס עם ירקות, דבחייה וכפיתות (קציצות עוף)

מנת הקומבו של מרים – קוסקוס בייתי, עם מרק ייחודי וכופתאות עוף וביצים
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 ק”ג סולת
  • מלח כפית 1
  • קמח רגיל כוס 1
  • מים כוס וחצי
  • ½ ק”ג חזה עוף
  • 4 שוקיים עוף
  • בקבוק שמן 1
  • בצל 1
  • תפוחי אדמה 2
  • קישואים 2
  • 7 ביצים (2 קשות ו 5 חיות)
  • גזר 1
  • פטרוזיליה צרר
  • שמיר / כוסברה צרור
  • קמח מצה כוס וחצי
  • קינמון חצי כפית
  • כורכום חצי כפית
  • ראש סלרי 1
  • מלח כפית 1
  • פלפל לפי הטעם
  • פפריקה כפית

אופן ההכנה

  • מכינים את המרק לקוסקוס: בסיר מיוחד לקוסקוס (2 קומות) מכניסים בחלק התחתון פטרוזיליה, שמיר, ½ ראש סלרי, קישואים, תפוחי אדמה, בצל, גזר, שוקי עוף ו- ½1 ליטר מים.
  • מוסיפים לסיר קורט פפריקה, 1 כפית כורכום, מלח, פלפל ו-1 כפית קינמון ומבשלים במשך כשעה.
  • מכינים את הדבחייה: חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ומכניסים לכוס/ פינג’ן (שניתן להכניס לתוך סיר המרק) משומנת מכל הכיוונים עם כחצי כוס שמן (מכניסים את השמן לכוס ומזיזים מצד לצד שיגיע לכל הצדדים של הכוס).
  • מוסיפים לכוס 2 ביצים קשות קצוצות, 3 ביצים חיות, מלח, פלפל, כפית קינמון וקורט כורכום.
  • מערבבים את הכל בכוס ומכניסים לסיר המרק שיתבשל.
  • בזמן שהמרק והדבחייה מתבשלים מכינים את הקוסקוס: בקערה גדולה שמים 1 ק”ג סולת, כפית מלח, 1 כפית קמח ומערבבים עם הידיים.
  • בהדרגה מוסיפים ½ ליטר מים תוך כדי ערבוב
  • מנפים את הסולת במסננת עד שאין יותר גושים והכל מופרד
  • שמים את הקוסקוס בתא העליון של הסיר ומניחים מעל המרק לכ-חצי שעה כך שהקוסקוס יתבשל מאדי המרק.
  • כשהקוסקוס מתחיל לקבל “בורות” מורידים מהאש ומחזירים לקערה
  • מוסיפים לקערת הקוסקוס עוד כ- ½ ליטר מים ומערבבים.
  • מוסיפים 2 סוכות שמן ועוד ¼ כוס מים ומערבבים שוב. נותנים לקוסקוס לנוח כמה דק.
  • מחזירים את הקוסקוס לסיר העליון ונותנים לו להתאדות עוד כחצי שעה מעל המרק.
  • מכינים את הכפיתות: בקערה שמים פטרוזיליה, שמיר וחזה עוף חתוך לקוביות
  • בפומפיה קוצצים 2 בצלים, תפוח אדמה, ½ קישוא, ¼ ראש סלרי ומכניסים לקערה.
  • מוסיפים ½ כוס שמן, קורט קינמון, קורט סומק, פלפל, 1 כפית פפריקה, ½ כוס קמח מצה, ½ כוס סולת ו-2 ביצים ומערבבים את הכל לעיסה אחת.
  • מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן וסופגים עם נייר סופג.
  • בתום חצי השעה השנייה של בישול הקוסקוס מוציאים את כוס הדבחייה מהמרק, הופכים את הכוס לקערה והדבחייה מוכנה.
  • מורידים את הקוסקוס מהאש ומערבבים אותו בקערה. מערבבים גם את המרק.
  • שמים בצלחת קוסקוס, מעליו מרק עם ירקות וכפיתות ואוכלים בכיף ☺

טיפ של אלופים

לקציצות ניתן להוסיף גם גזר, קישואים, תירס וכו

עוד מהמתכונים שלי