קציצות הודו ברוטב עגבניות ואפונה

קציצות ברוטב שכולם אוהבים: ילדים ומבוגרים כאחד
75 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

 

 לקציצות

  • 1 בצל
  • 1 תפו”א – לא חובה
  • חצי קילו בשר הודו טחון
  • ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור 1 כפית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן לטיגון חצי כוס

 

לרוטב

  • קופסת רסק עגבניות
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • קופסת אפונה וגזר או אפונה בלבד

 

אופן ההכנה

  • לגרד בצל ותפו”א (אפשר גם בלי תפו”א), לסחוט את הנוזלים.
  • להוסיף בשר, ביצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופירורי לחם.
  • לערבב וליצור קציצות שטוחות
  • לטגן בשמן חם מאוד
  • לערבב את מרכיבי הרוטב בסיר נפרד, להכניס את הקציצות המטוגנות ולהוסיף מים שיכסו את הקציצות
  • להוסיף קופסת אפונה וגזר או רק אפונה לפי הטעם.

טיפ של אלופים

להגיש לצד מג’דרה ביתית

עוד מהמתכונים שלי