לחמעג'ון טורקי

מנה טורקית קלאסית, תחתית בצק ומעליו תערובת בשר עשירה ומתובלת היטב
120 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

רשימת מרכיבים: ל-5 סועדים

מצרכים לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 חבילת שמרית
  • כף סוכר
  • קצת מלח
  •  2 כוסות מים

מצרכים לתערובת:

  • 2 גמבה אדומה
  • 2 פלפל חריף ירוק
  • קופסא גדולה עגבניות מרוסקות/מגורדות
  • 1 ראש שום קצוץ
  • ½ ק”ג בשר טחון
  •  צרור פטרוזיליה
  • קצת עלי סלרי

תבלינים:

  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית בהרט 
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק:
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח עם השמרים והסוכר
  •  לשים ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (ייתכן ותצטרכו פחות מים)
  • מוסיפים חצי כפית מלח ולשים לחמש דק
  • מכסים במגבת/ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה

בזמן התפיחה מכינים את השאר:

  • קוצצים לקוביות קטנות מאוד את כל הירקות ומערבבים בקערה גדולה: הפלפלים, פלפל חריף, העגבניות, פטרוזיליה, שום, כרפס. את הבשר מוסיפים בסוף ולשים בידיים לעיסה אחת
  • ישתחררו נוזלים, וזה נהדר, אנחנו רוצים שהנוזלים ירטיבו את הבצק בבישול
  • נניח את התערובת למעט זמן במקרר שהטעמים יספגו
  • נחמם את התנור על 180 מעלות
  • לאחר שהבצק תפח דיו ומוכן נחתוך אותו לחתיכות קטנות ונכין עיגולים כגודל הלחמעג’ונים שנרצה.
  • נרדד את העיגולים ונניח בתבנית
  •  נערבב את התערובת טוב לאיחוד הנוזלים במאסה ונניח כמות נדיבה של התערובת על כל עיוגל בצק מרודד ולהשאיר כמה מילימטרים מהצדפנות
  • את הלחמעג’ונים נכניס לתנור לכ-10 דקות. בטמפרטורה ששל 150 מעלות
  • נראה שהלחמעג’ונים מוכנים שהם שחומים
  • חשוב לווודא שהבצק מוכן גם בצד התחתון של הלחמעג’ון (נרים עם סכין כדי לראות את תחתית הלחמעג’ון). 

טיפ של אלופים

מומלץ להכין טחינה לבנה לצד המנה ולטבול

עוד מהמתכונים שלי