הסלוף של נעמי

“סוג של לאפה תימנית, או בשפה הירושלמית “אש תנור
שעה ועשרים דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה 
  • 2 כפות שמרים יבשים 
  • 1 כף מלח גס 
  • ¼ כוס מים רותחים 
  • 3/4 כוס מי ברז 
  •  3 כוסות מים פושרים 

אופן ההכנה

  • לערבב את הקמח והשמרים
  • 1 כף מלח גס 
  • לערבב את 1/4 כוס המים הרותחים, 3/4 כוס מי הברז והמלח בכוס 
  • לשפוך לקערת השמרים 
  • להוסיף עוד 3 כוסות מים פושרים 
  • לערבב עם כף 
  • לכסות עם שקית ניילון ומגבת לרבע לשעה ולתת לזה לנוח
  • ללוש ושוב מנוחה עד תפיחה כשעה 
  • לקרוץ חתיכות מהבצק עם ידיים רטובות 
  • להניח על מחבת טפלון לא משומנת ולהשטיח את הבצק 
  • לטגן על להבה נמוכה עם מכסה גריל עד הזהבה

טיפ של אלופים

  • לקרוץ את הבצק עם ידיים רטובות כדי שלא ידבק

עוד מהמתכונים שלי