הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
הסלוף של נעמי
“סוג של לאפה תימנית, או בשפה הירושלמית “אש תנור
שעה ועשרים דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כ
ף מלח גס
¼ כוס מים רותחים
3/4 כוס מי ברז
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
לערבב את הקמח והשמרים
1 כף מלח גס
לערבב את 1/4 כוס המים הרותחים, 3/4 כוס מי הברז והמלח בכוס
לשפוך לקערת השמרים
להוסיף עוד 3 כוסות מים פושרים
לערבב עם כף
לכסות עם שקית ניילון ומגבת לרבע לשעה ולתת לזה לנוח
ללוש ושוב מנוחה עד תפיחה כשעה
לקרוץ חתיכות מהבצק עם ידיים רטובות
להניח על מחבת טפלון לא משומנת ולהשטיח את הבצק
לטגן על להבה נמוכה עם מכסה גריל עד הזהבה
טיפ של אלופים
לקרוץ את הבצק עם ידיים רטובות כדי שלא ידבק
עוד מהמתכונים שלי
מנה עיקרית
מרק בשר תימני של שבת בצהריים
מרק בשר עשיר עם ירקות ותבלינים בבישול ארוך והדרגתי
שעה ושלושת רבעי
שיתוף
מנה ראשונה
החילבה של נעמי
ממרח תימני מזרעי חילבה שמנגבים עם סלוף או אוכלים כתוספת לכל מאכל תימני מסורתי
10 דקות ועוד צינון ללילה בהכנה
שיתוף