ברכה שפיר

שנת לידה:

1952

עיר לידה:

ראש העין, ישראל

הכירו אותי:

ברכה, נולדה וגדלה בראש העין, לבשל מאמה עוד כשהייתה ילדה. בעקבות מחלתה של אמה, לכל אחת מחמשת אחיותיה היה תפקיד בבית, כאשר ברכה זכתה בתפקיד גידול אחיותיה. במסגרת ה”תפקיד” ברכה הייתה אחראית על הבישולים בבית שכללו בישול על פתיליות יחד עם אביה, אשר היה נחשב לרב גדול. עוד היום ברכה משתמשת בביתה בבישול בכלים ייחודיים המלווים אותה במרוצת השנים. לברכה ילדים ונכדים המתגוררים בארה”ב ואותם היא קופצת לבקר לעיתים, כאשר במזוודתה – התבלינים הסודיים שלה. ה”גסוסה” של ברכה הינו תבלין מוכר בעדה התימנית בלבד ומהווה תוספת “אומאמי” למרק התימני ולמנות רבות נוספות. המקור לתבלין מתחיל מייבוש וטחינה של בצל ירוק… ואת השאר תגלו בטעם… איזה מנות מהתבלין: קציצות ירק, תבשילי בקר, מרק עוף ומרק בקר. ברכה התחתנה בגיל 20 – ובגיל 21 וחצי כבר ילדה את ביתה הבכורה. היא עבדה כמעט 40 שנים במלטשת יהלומים, תוך כדי, גידול ילדים, טיפול בבעלה שנפגע קשה במלחמת יום הכיפורים בזמן שהייתה בהריון הראשון ואתגרים רבים נוספים – וכמו שהיא אומרת: “אתגרי החיים לא דילגו עלי, אבל אני צלחתי והצלחתי לעבור אותם”😊 היום ברכה פנסיונרית, שרוקדת כבר 30 שנה בלהקה- להקת בת נדיבים, נשים שרוקדות פולקלור תימני ומופיעות. “לתרבות התימנית יש חלק גדול אצלי בבית ואני מאוד מחוברת אליה. אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, לעבוד בגינה. לא “יוצאת הרבה מהבית חוץ מאשר מפגשי הלהקה או משפחה וחברות, לא אוהבת להתרוצץ גם כי בעלי צריך אותי. לפרטים והזמנות של התבלין הסודי שלי ניתן לשלוח הודעה בוואטאפ למספר: 052-6454455

המתנדב/ת:

נתנאל בללי ושילה דווידי

מחזור:

מחזור יד

חוויות מההתנדבות

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר