אושיסבו (אוכל של שבת) - חמין בוכרי שרוצים כבר לאוכל בשישי

מנת החמין המסורתית בבית משפחת רפאל שעוברת בדורות במשפחת בעלה של ברכה. התבלין הסודי, הפירות היבשים וסוג הבשר הם השילוב המנצח פה !
10 שעות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 3 כפות שמן
  • 2 תפוא – פלחים
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1 קג בשר שפונדרה
  • 2 עצמות מח
  • 4-6 ביצים
  • 1 בצל גדול – קצוץ
  • 2 עגבניות – קוביות
  • רסק עגבניות קטן
  • 6 שזיפים שחורים מגולענים
  • 1 חבוש/תפוח עץ – פלחים
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות תערובת תבלינים לחמין בוכרי

אופן ההכנה

  • בסיר סוטאז’ מחממים שמן ומטגנים את הבשר לסגירה מכל הכיוונים
    , מוציאים ומנחים בכלי נפרד
  • לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבל גוון זהוב ומוציאם לכלי נפרד
  • מקלפים את התפוח אדמה וחותכים לפרוסות
  •  מסודרים את פרוסות התפו”א בתחתית סיר החמין שלנו עם מעט שמן ומטגנים עד להשחמה והופכים לצד שני
  • מוסיפים לסיר את הבשר שטיגנו מקודם
  •  מעליו מוסיפים את האורז ואת שאר הרכיבים ( מח עצמות, עגבניות, רסק עגבניות, שזיפים, חבוש /תפוח עץ חתוך לרבעים, דבש)
  •  מוסיפים 2 כפות תערובת “אושסיבו” לחמין בוכרי
  • מוסיפים מים רותחים לכיסוי כל המצרכים ומערבבים קלות (לא עד קרקעית הסיר) ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומסדרים את הביצים התבשיל ומכסים את הסיר
  • ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך כחצי שעה
  •  מעבירים את הסיר לפלטה/לתנור בחום פלטה למשך לילה ועד להגשת ההארוחה

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר