אושפלאו מנת ילדות מהמטבח הבוכרי

האושפלאו הינו מאכל שהוא ארוחה מלאה בסיר אחד, יש בו בשר, ירקות ופחמימות, מנה צבעונית שהיא חגיגה לעיניים ומפנקת את הנשמה.
60
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ קילו אורז עגול
  • 750 גרם בשר שריר (מספר 8)
  • 250 גרם בשר כבש חתוך ל 2 פרוסות עבות
  • 1 ק”ג גזר
  • 7 בצלים גדולים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף גדושה כמון
  • ½ כף גדושה פלפל שחור
  • 1 כף גדושה מלח
  • 5 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • להשרות את האורז במים שעתיים לפני בישול
  • לחתוך את הבשר לקוביות גדולות בגודל 5 ס”מ
  • לקלף את הגזרים וחתוך לאורך, כמו למוקפץ (גו’ליאנים)
  • לקצוץ את הבצלים לקוביות גדולות
  • בסיר עם שמן: לטגן את הבצלים
  • להוסיף לסיר עם הבצל המטוגן את הבשר והתבלינים ו”לסגור” אותו מכל הכיוונים
  • להוסיף מעט מים ולהביא לריכוך, 30 דקות בערך
  • להוסיף את הגזר בלי לערבב
  • מעל הגזר להוסיף את האורז ומים חמים שיכסו את האורז
  • להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהמים נספגים
  • לעשות גומות באורז כדי לאפשר לתבשיל להתבשל ולנוזלים לחדור
  • לכסות במגבת ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך 30-45 דקות

טיפ של אלופים

*מחקרים מצאו שהתבלין הכי חשוב באוכל הוא אהבה, ואת זה יש בכם והרבה. אז טעים, בטוח יהיה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר