גיבץ' צמחוני בתנור בגרסה בולגרית

האוכל המסורתי של היהודים בתקופת המלחמה. הרבה אפשרויות מזון לא היו בנמצא ואם למישהו היה פלפל ולשכן אחר היה תפוח אדמה ולשכן נוסף היה עוד ירק אחר – הם היו יכולים לאפות בתנור ולהכין ארוחה לכולם.
120ּ דקות
מנה ראשונה

מצרכים


רשימת מרכיבים:  ל 5 סועדים

  • 2 חצילים
  • 2 קישואים
  • 200 גרם במיה
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 עגבניות
  • 2 פלפל/גמבה
  • 4 בצל
  • 1 פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אבקת מרק כפית 1
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות/פרוסות
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה
  • מתבלים את הירקות במלח פלפל, אבקת מרק ומעט שמן ומעבירים לתבנית האפייה
  • אופים את הגיבץ’ בערך כשעה, מכבים את התנור ומשאירים את התבנית עוד כחצי שעה עד לאפייה מלאה

טיפ של אלופים

אפשר לפזר מעל גבינה בולגרית מפוררת

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר