פאי החלב של חביבה

מנה מזוהה ביותר עם המטבח הבולגרי ומזכיר לחביבה בישולים משותפים עם אמא שלה כילדה. חביבה מספרת שאת הפאי חלב אמא תמיד הייתה מכינה לראש השנה, ולפעמים גם לפורים. זהו מאכל שמאוד מזוהה עם המטבח הבולגרי וזאת מנה שמזכירה לה את הילדות. (גם לבן שלה זה מזכיר את הילדות) בעלה ז”ל מאוד אהב עוגות, ומאז שהוא נפטר , כבר 17 שנים היא כבר לא מכינה. היא סיפרה שבפעם האחרונה שהיא ניסתה להכין אתה עוגה, העוגה קצת התהפכה לה והפאי עלה למעלה. רשימת מרכיבים: ל 5 סועדים גם הבן שלה מיקי מאוד אוהב את העוגה הזאת.
120 דקות
קינוח

מצרכים

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח
  • 100 גרם מרגרינה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/3 כוס חלב 
  • 2 כפות סוכר
  • קליפת לימון מגורדת
  • קמצוץ מלח

למלית

  • 4 כוסות חלב
  • 9 ביצים
  • 1 סוכר וניל
  • 8 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • מכינים בצק מהקמח, המרגרינה, השמן, החלב, 2 כפות הסוכר, קליפת הלימון וקמצוץ המלח. נותנים לבצק לנוח מעט.
  • מכינים את המלית: בסיר עמוק מחממים את החלב, הוניל והסוכר עד שהכל נמס.
  • מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ותוך כדי מקציפים.
  • מרדדים את הבצק ועורכים אותו בכלי אפייה משומן מעט. דוקרים אותו במזלג.
  • יוצקים את התערובת החמה ואופים בתנור בערך כשעה וחצי, עד שמזהיב והחלק העליון נהיה מוצק.

טיפ של אלופים

ניתן לשמור במקרר

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר