מדיאס - סירות קישואים ממולאות בשר

מנת קישואים טעימה במיוחד עם בשר, ברוטב עסיסי וחמצמץ
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 10 קישואים קטנים ככל האפשר (הכרחי!)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 200 גר’ עוף טחון
  • 200 גר’ בשר טחון
  • 4 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס פירורי לחם לתערובת
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות
  • שמן

תבלינים:

  • בהרט כפית 1
  • כורכום כפית 1
  • פפריקה כפית 1
  • כמון כפית 1
  • כורכום כפית 1
  • אבקת מרק עוף כפית 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

חוצים את הקישואים לאורך ומרוקנים את תוכנם עם סכין או כפית (כל אחד לפי מה שנוח לו), כך יוצרים בעצם את סירות הקישואים.

לא לזרוק את המילוי של הקישואים שרוקנו… הם משמשים כמצע בתחתית הסיר. הסבר בהמשך.

מילוי:
שמים בקערה 2 בצלים קצוצים דק דק, הבשר והעוף הטחונים, 1/4 כוס פירורי לחם ואת כל התבלינים (כפית שטוחה מכל תבלין – ממש ברוחב לב. מי שמעוניין אפשר להוריד בכמות המלח. זה עניין של טעם).
מערבבים היטב את המרכיבים לתערובת אחידה. עדיף ללוש בידיים…

רוטב:
שמים בקערה את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ואת כל התבלינים (כף שטוחה מכל תבלין – ממש ברוחב לב). שימו לב שהתבלון זהה גם בתערובת הבשר וגם ברוטב.
להוסיף 2/3 כוס מים ולערבב.

ההכנה:
ממלאים את סירות הקישואים בתערובת הבשר. לא למלא יותר מדי, אלא רק מעט יותר מגובה הקישוא.

מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה של 2-3 ס”מ לטיגון הקישואים.

בצלחת עמוקה #1 שמים 1 כוס פירורי לחם
בצלחת עמוקה #2 שמים 4 ביצים וטורפים

טובלים רק את הצד של הבשר – קודם בפירורי הלחם ואז בביצים הטרופות ומטגנים במחבת רק את הצד של הבשר (לא בצד של הקישוא).

בישול:
בסיר רחב ונמוך (סוטאז’)
מניחים בתחתית את “שאריות” הקישואים שרוקנו לצורך הכנת הסירות ומוסיפים כרבע כוס שמן מעל. שימו לב – אין צורך לטגן או לחמם…

מניחים את הקישואים המטוגנים בצורה מסודרת וצפופה בסיר כשצד הבשר (המטוגן) כלפי מעלה. חשוב לשמור על הסדר כדי שהקישואים לא יתפרקו במהלך הבישול (:
במידת הצורך מניחים “קומה שניה” של סירות קישואים. אבל באופן מסודר.

שופכים את רוטב העגבניות על גבי הקישואים ומוודאים שהרוטב שקע עד לתחתית.
מחממים על אש גבוהה עד לרתיחה ללא מכסה. מרתיחים כ 10 דקות.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
בודקים מדי פעם ומערבבים בעדינות רבה. התבשיל מוכן כשהקישואים רכים.

טיפ של אלופים

״במידה ונשארת תערובת בשר, ביצים ופירורי לחם – פשוט מערבבים הכל, מכדררים ומוסיפים את הקציצות לסיר הקישואים לבישול, או פשוט מטגנים כקציצות טעימות ועסיסיות. כי איריס לימדה אותי שלא מבזבזים אף מרכיב״!

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר