ארטישוק ממולא בבשר עם זעפרן

מנת של ארטישוק ממולא בשר עם זעפרן זוהי אחת ממנות הדגל שלמדה ססיל מאימא שלה
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  •  חבילות ארטישוק קפוא סנפרוסט 2
  • חצי קילו בשר טחון
  • פרוסת חלה 1
  • 3 בצלים 
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 לימון
  •  חצי כפית כורכום
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כמון רבע כפית
  • זעפרן לפי הטעם

אופן ההכנה

  • להפשיר שעה את הארטישוק
  • במקביל לחתוך בצל אחד וחופן פטרוזיליה, לשים במעבד מזון עם פרוסת החלה עד שנוצר מרקם לתוכו להוסיף ביצה ואת הבשר הטחון
  • להוסיף תוך כדי את הכמון הפלפל השחור והכורכום. ולערבב
  • למלא כל תחתית ארטישוק במילוי הבשר, להדק את הבשר קצת אחרי הדפנות של הארטישוק.
  • לטגן 2 בצלים קצוצים, כשהבצל שחום לקחת את הארטישוקים הממולאים, להניח אותם עם הצד של הבשר על הבצל המטוגן לכמה רגעים.
  • לערבב בקערה נפרדת כוס וחצי מים עם 3 כפות מרק עוף וחצי לימון.
  • להעביר את הארטישוקים הממולאים לסיר, לשפוך את המים עם הלימון והמרק עוף. 
  • לבשל על אש גבוהה עד שרותח ואז להוריד לאש נמוכה למשך 50 עד 60 דקות. 
  • לקחת 5 שערות זעפרן, לעטוף בנייר סופג, להניח על מכסה הסיר המתבשל למשך 15 דקות.
  • לאחר מכן לכתוש את הזעפרן ולערבב אותו בכוס מים רותחים לשפוך ולערבב בסיר הארטישוק.

טיפ של אלופים

להדק את הבשר סביב הארטישוק כדי שהמילוי יישאר יציב.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר