מרק בשר עשיר, מומלץ להגיש לצד הלחמעג’ון הטורקי
בטורקיה בערב שבת היה נהוג לאכול מנה ראשונה של דג מטוגן עם וינַגְרֶה, ומנה שניה אורז ומרק אביקס. לחמג’ון הוא נשנוש אשר אוכלים ליד האביקס.
רשימת מרכיבים: ל 5 סועדים
זמן הכנה: 6 שעות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
½ ק”ג שעועית לבנה מושרית במים
2 בצלים קצוצים
½ ק”ג בשר עם עצמות
מלח פלפל
פפריקה מתוקה
קופסת רסק עגבניות קטנה
עלה כרפס
פלפל חריף אם רוצים (שלם, לא קצוץ)
אופן ההכנה
טגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
ומוסיפים לסיר את השעועית המושרית, הבשר, כרפס ופלפל חריף אם רוצים.
מכסים את הסיר במים בלבד עם רווח קטן מקצה הסיר שלא יגלוש.
מכסים את הסיר ומניחים על להבה גדולה עד שהמים רותחים. כשהמים רותחים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה ונותנים למרק להתבשל כ-4-5 שעות.
מידי פעם פותחים את הסיר ומוודאים שיש מספיק מים, אם הם התאדו מוסיפים מים רותחים למרק.
*חשוב מאוד – לא מערבבים את המרק באמצעות כף במהלך הבישול!*
מעל למכסה (מבחוץ) מניחים מגבת כדי ליצור למרק ארומה של חמין.
לאחר 4-5 שעות פותחים את הסיר ומוספים את קופסאת רסק העגבניות, פפריקה, וכף מלח ופלפל חריף אם רוצים. מערבבים בעדינות.
נותנים עוד שעה-שעה וחצי למרק להתבשל.
טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. והמרק מוכן :).
טיפ של אלופים
את הלחמג’ון אוכלים יחד עם המרק אביקס, שכן הלחמג’ון הוא נשנוש.