פראשקה - מאפה מטוגן ממולא בשר מהמטבח הבוכרי

הפראשקה הוא למעשה בורקס בתחפושת עם טעם מעט שונה מהמוכר, רווי טעמים, ניחוחות וזיכרונות, ביס גורר ביס עד כדי שלא ניתן לעצור את הנישנוש המענג.
120
מנה ראשונה

מצרכים

בצק

  • ½ ק”ג קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כף סוכר
  • ½ 1 כוסות מים פושרים

מלית בשר

  • ½ בשר טחון
  • 50 גרם צנוברים
  • 50 גרם שומן כבש
  • 2 בצלים בינוניים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • ½ כף כוסברה יבשה

אופן ההכנה

בצק

  • בקערה: קמח, ביצה, שמרים, מלח ומים, סוכר
  • ללוש היטב
  • להניח לתפיחה, רצוי באיזור חמים

 

מלית הבשר

  • לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות
  • לטגן את הבצל עד לשקיפות
  • להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן
  • להוסיף את התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, כוסברה
  • לצנן את מלית הבשר
  • לחלק את הבצק ל 4 כדורים
  • לרדד כל כדור לעובי דק, פחות מ 0.5 ס”מ
  • לחרוץ עיגולים עם כוס/קערית/רינג בקוטר 8-10 ס”מ
  • לקפל וליצור מהבצק עיגולים קטנים
  • להניח בשר במרכז כל עיגול בצק
  • לקפל את העיגול לשניים לצורת סהרון ולסגור תוך כדי הידוק עם שפיצים בקצוות
  • לטגן את בשמן עמוק וחם

טיפ של אלופים

*מחקרים מצאו שהתבלין הכי חשוב באוכל הוא אהבה, ואת זה יש בכם והרבה. אז טעים, בטוח יהיה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר