הזלביה של יונה

בצק רך המטוגן בשמן עמוק. ניתן להגיש עם סוכר עם רסק עגבניות
90 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג קמח רגיל
  • 1ק”ג קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס שמן זית
  • מים חצי כוס

אופן ההכנה

  • שמים את כל החומרים בקערה, פותחים את הברז למים פושרים, שמים את הקערה עם החומרים מתחת לברז ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, להשאירו מעט דביק
  • מחממים מחבת, מוסיפים כ-4 כפות שמן
  • לוקחים חלק מהבצק, פותחים ומרחיבים אותו בעזרת שתי הידיים , לצורה של פיתה דקה
  • כאשר המחבת והשמן חמים מניחים את הבצק על המחבת
  • משחימים מצד אחד והופכים לצד השני

טיפ של אלופים

בצק של זלביה זהה לבצק של קובנה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר