פיתות תימניות במחבת

פיתות תימניות לא דקות מידי ולא עבות מידי אבל מאוד טעימות ומהירות להכנה
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג קמח רגיל
  • 1 ק”ג קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס שמן זית
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

  • שמים את כל החומרים בקערה, פותחים את הברז למים פושרים, שמים את הקערה עם החומרים מתחת לברז ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
  • לוקחים סיר של ג’חנון/קובנה ומניחים בתוכו נייר אפייה
  • יוצקים לתוכו 1/4 כוס שמן זית, ומשמנים, על ידי סיבוב הסיר, את כל הדפנות של הסיר
  •  לוקחים ביד אחת חופן מהבצק ושמים בתוך הסיר, כך עושים כ- 3 פעמים
  •  שופכים מעל כ- 1/4 כוס שמן זית, ועוד כ- 3 כמות שמן רגיל
  • שמים במקרר עד להתפחה מלאה (הבצק מגיע עד המכסה)
  • מחממים מחבת 
  • כאשר המחבת חמה, לוקחים חתיכה מהבצק (שהוא רך מאוד) ושמים בתוך קערה עם קמח.
  • טובלים את הבצק היטב בתוך הקמח. כאשר הבצק מקומח היטב, לוקחים בשתי ידיים, כדי לתת לו צורה של פיתה ומניחים על המחבת (הפיתה בגודל המחבט)
  • לאחר שצד אחד מושחם הופכים לצד השני
  • כאשר הבצק אפוי היטב מוציאים מהמחבת. מוכן לאכילה

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר