הקוביונה - הקובניה של יונה

מאפה שמרים תימני שמחמם את הלב בשבת בבוקר, ובכל יום
120 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג קמח רגיל
  • 1 ק”ג קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס שמן זית
  • מים כוס וחצי

אופן ההכנה

  • שמים את כל החומרים בקערה, פותחים את הברז למים פושרים, שמים את הקערה עם החומרים מתחת לברז ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, להשאירו מעט דביק
  • לוקחים סיר של ג’חנון, קובנה ומניחים בתוכו נייר אפייה
  • יוצקים לתוכו 1/4 כוס שמן זית, ומשמנים, על ידי סיבוב הסיר, את כל הדפנות של הסיר
  • לוקחים ביד אחת חופן מהבצק ושמים בתוך הסיר, כך עושים כ – 3 פעמים
  • שופכים מעל כ 1/4 כוס שמן זית, ועוד כ – 3 כמות שמן רגיל
  • שמים במקרר עד להתפחה מלאה (כשהבצק מגיע עד המכסה)
  • מחמים תנור ל 150 מעלות ואופים
  • לאחר כ 45 דק’ בודקים את צבע הבצק הם נעשה שחום מוציאים הופכים את הבצק על מכסה הסיר ואז 
  •     מחזירים שוב לסיר, כאשר הפעם הצבע השחום נמצא למעלה
  • אופים עוד כ 45 דק
  • ייתכן שיהיה צורך לאפות כל צד ביותר/פחות מ – 45′ דק’, תלוי בתנור

 

טיפ של אלופים

כאשר מוכן מכינים רסק עגבניות טרי, סחוג, טחינה ואוכלים יחד אתם את קובנה. אפשר להוסיף גם ביצה קשה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר