הגוז'גוז'ה של ברכה

כיסונים בוכריים מעשה ידיה של ברכה
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • קורט מלח גס
  • 2 כוסות מים פושרים

 

למילוי:

  • 6 בצלים
  • 1 ק”ג בשר טרי צלעות
  • 200 גרם שומן כבש
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור לפי טעם
  • כפית כמון
  • כפית שטוחה של כוסברה יבשה

 

אופן ההכנה

הבצק:

  • שמים שמרים בתחתי הקערה, מוספים קמח ומערבבים
  • עושים גומחה במרכז הקמח ומוסיפים שמן, מלח גס מומס במים חמים, ביצה
  • לשים את הצק ומניחים להתפחה של שעה
  • אחרי שהבצק תפח לקוחים חתיכת בצק ומרדדים אותה לצורה של נקניק
  •  חותכים את הנקניק לחתיכות זהות  ומרדדים כל חתיכה לפרוסה עגולה לא עבה

המילוי:

  • חותכים את הבשר והשומן לחתיכות קטנות מאוד, קוצצים את הבצל ומערבבים הכל יחד
  • מתבלים במלח ופלפל, כמון, כוסברה יבשה

ההרכבה:

  • לאחר שרידדנו את הבצק לפרוסות עגולות, שמים בשר באמצע העיגול וסוגרים בצורת “קיפולים” וצובטים את הבצק כדי לוודא שהוא אטום לחלוטין
  • מניחים בתבנית שהצד של הקיפולים כלפי מטה
  • מורחים בביצה ( ואפשר לפזר גם שומשום מעל”)
  • אופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות עד שמחימים

טיפ של אלופים

לא להתעצל ולחתוך את הבצל והבשר קצוץ קצוץ

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר